Baromfi vágópont
Tudnivalók

Baromfi vágópontnak minősül az a baromfivágó üzem, ahol maximum évi 250 000 baromfi vágása történik - napi, heti, vagy havi korlátozás nincs. Darabolás baromfi vágóponton is megengedett, ha a heti darabolt hús nem több, mint 3 tonna.

Mivel a termelési kapacitás éves szinten van csak limitálva, a baromfi vágópont technológiai teljesítményét a szezonális időszakok vágási ritmusa alapján kell meghatározni. Ilyen megfontolásból indokolt lehet a 200-300 db/óra teljesítmény is. Ha az év során várhatóan egyenletes lesz a termelés, akkor évi 50 vágási héttel és heti 40 munkaórával számolva 100-150 db/órás vonal is elegendő. Ha valaki nem akarja kihasználni az éves limitet sem, akkor ennél kisebb (napi 200, azaz óránként mindössze 25 csirke) kapacitású baromfivágó is létesíthető.

Nagyobb baromfi vágópontok esetén érdemes konvejorizálni a vágóvonalat, kisebb üzemek részére azonban egyszerűbb megoldások állnak rendelkezésre.

Kérdezzen telefonon!

+36 (30) 9 624 107

Írjon e-mailt!




Ellenőrzésképpen kérem, írja le számjegyekkel: ""